12 , ارديبهشت , 1403

نظر به اهمیت خوشه های صنایع غدایی و نقش مهم آن در شکل گیری و ایجاد اشتغال ،کسب مزیت رقابتی و شناسایی بازارهای بکر به کار آفرینان ایرانی ، صنعت عسل لرستان به عنوان یک بستر مناسب برای فعالیت کار آفرینان مورد مطالعه قرار داده شد.  بطوریکه  این صنعت مستعد ایجاد ارزش افزوده و حضور فعال کسب و کارهای کوچک و متوسط شناخته شد . بنابراین با توجه به کمبود تحقیقات در این زمینه شرکت شهرکهای صنعتی لرستان انجام تحقیقی برای شکل گرفتن یک رویکرد علمی در زمینه این صنعت را ضروری دانسته و برای این منظور درباره ارزیابی و امکان سنجی خوشه صنعتی عسل استان لرستان اقدام نمود.

استان لرستان با داشتن 173 هزار و 200 فروند کندوی عسل در قالب حدود 2000 زنبوردار و بطور متوسط 1211 تن در سال محصول عسل تولید میکند  و 20 عسل فروشی و یک یسته بندی مدرن محصولات خود را به بازار عرضه می نماید . این در حالی است که اکثر زنبورداران یصورت سنتی محصولات خود را به بازار عرضه می نمایند.

در سالهای اخیر روند افزایش زنبورداران و بخصوص زنبورداران با تحصیلات دانشگاهی مرتبط در این زمینه بیش از پیش به چشم میخورد و از طرفی رو آوردن مردم به مصرف محصولات مرغوب و طبیعی ، پی بردن آنها به خواص دارویی و سلامت این محصول ، مصرف آن را نیز بطور چشم گیری افزایش داده است. از طرفی تولید مواد غذایی متنوع که از ترکیب عسل تولید می شود و همچنین تولید داروها از محصولات مختلف زنبورداری و تولید عسل نیز باعث افزایش تقاضا برای این محصول استراتژیک شده است. لذا با افزایش تقاضا و اطلاعات مردم از مصرف این ماده غذایی بسیار مفید هرساله منتظر افزایش حجم تولید می باشیم. انتظار می رود با توجه به شرایط الیمی و گیاهان ، گل ها و طبیعت منجصر بفرد لرستان و همچنین روش های تولید و پرورش زنبور و زنبورستانهایی که بصورت صنعتی بسیار کهن در این استان مشغول فعالیت اند و روند صعودی تعداد تولیدکنندگان عسل، حجم تولید عسل در این استان روز به روز افزایش یافته و از آنجا که طبق آنالیزهای آزمایشگاهی ، لرستان رتبه نخست کیفیت عسل کشور را داراست ، بتواند این جایگاه را نیز در حوزه تولید ، توزیع و مصرف عسل در کشور بدست آورد.

زنبورستانهای استان لرستان عمدتا در مناطقی با رویش گونه های گیاهی متنوع وجود دارد که با توجه به کمیت و کیفیت به ترتیب اولویت در شهرستانهای خرم آباد ، دورود ، الیگودرز، ازنا ، بروجرد ، دلفان ، الشتر ، کوهدشت ، پلدختر و دوره چگنی فعالیت می نمایند که بیش از 400 واحد در شهرستان خرم آباد بوده و زنبورستانهای سنتی و نیمه صنعتی تنها در شهرستانها مستقر می باشند که نیازمند ارتقاء سیستم های بسته بندی ، فرآوری و غنی سازی عسل بوده که با برنامه ریزی دقیق و ارتقاء سیستم های تولید آنان می توان آن را بهبود داد و این بدان معناست که بسته محصول خوشه با توجه به تنوع گیاهی و سطح جغرافیای خوشه استان لرستان می توانند دارای تنوع زیادی باشند.

  

راه های ارتباطی

آدرس : لرستان خرم آباد، میدان 22 بهمن، بلوار ولایت،بلوار حج ،پلاک 51 
تلفن : 06633229007
کد اقتصادی : 411163636157
کد پستی : 6817773644
ایمیل : info@lorestancluster.ir